13 Mayıs 2014

Ana Sayfa » , , , » Pınar Çocuk Tiyatrosu, çocuklarla buluşmak için turneye çıkıyor

Pınar Çocuk Tiyatrosu, çocuklarla buluşmak için turneye çıkıyor

13 Mayıs 2014
Pınar Çocuk Tiyatrosu, “Süt İmparatorluğu” ile Türkiye turnesine çıkıyor.
8 ilde 28 oyunla çocuklar ile buluşacak olan Pınar Çocuk Tiyatrosu Harran’da da minik izleyicileri farklı bir dünyaya götürecek.




Türkiye’nin dört bir yanında 27 yılda yaklaşık üç milyon çocuğu ücretsiz olarak tiyatroyla buluşturan Pınar Çocuk Tiyatrosu, Türkiye’nin çeşitli illerini ziyaret ederek, çocuklara sürpriz yapacak. 27 yıldır çocuklara tiyatroyu sevdirmek için yaz döneminde turneye çıkarak, Türkiye’de gitmediği il bulunmayan Pınar Çocuk Tiyatrosu, bu yıl içerisinde 8 ile giderek çocukları sihirli bir dünyaya doğru yolculuğa çıkaracak. 1999 yılında Harran’a ilk tiyatro oyununu götüren Pınar Çocuk Tiyatrosu, 15 yıl sonra tekrardan Harranlı çocuklarla olacak.
Pınar Çocuk Tiyatrosu’nun çocukların zihinsel ve bedensel gelişimlerine katkı sağlamak ve yaratıcılıklarına destek olmak amacıyla çıktığı tiyatro yolculuğunun ilk durağı Diyarbakır olacak. Diyarbakır’dan sonra Pınar Çocuk Tiyatrosu Harran, Şanlıurfa, Gaziantep, Karaman, Konya, Aksaray, Eskişehir’de çocuklarla buluştuktan sonra, turnesine İzmir’de son verecek.
Pınar Çocuk Tiyatrosu, “Süt İmparatorluğu” oyunuyla sağlıklı olmak için iyi beslenmenin ve sütün önemini komik bir şekilde anlatırken, bir yandan da bencil olmamayı öğütlüyor. Neşeli müziklerle ve danslarla süslenen oyun, minik izleyicilerine keyifli saatler yaşatıyor. Yaz tatiline az kaldığı günlerde, minikler renkli karakterler ve gösterişli dekorasyon ve kostüm tasarımlarıyla keyif dolu bir oyun izleyerek, eğleniyor.
Süt İmparatorluğu künye:

Yazan ve Yöneten: Nilbanu Engindeniz
Genel Sanat Yönetmeni: Şakir Demirpehlivan
Oynayanlar: Işık Yönt, Mustafa Çolakoğlu, Dündar Taşal, Elif Küçükkoyuncu, Lara Aysal, Deniz Çeküç
Dekor & Kostüm: Şakir Demirpehlivan
Sahne amiri: Münevver Tepe
Işık & Ses uygulama: Volkan Keskin

******BASIN BÜLTENİDİR******



0Yorum