22 Mayıs 2014

Ana Sayfa » , , , , » EKİCİ PEYNİR Yaza Formda Girmek İsteyenlerin Vazgeçilmez Alternatifi Oluyor !

EKİCİ PEYNİR Yaza Formda Girmek İsteyenlerin Vazgeçilmez Alternatifi Oluyor !

22 Mayıs 2014

    Peynir uzmanı Ekici Peynir, yaza forma girmek isteyenler için diyet listelerinde “kibrit kutusu” kadar yer bulan peynirin ölçüsünü artıracak. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın önerdiği standartlarda tüm hijyen ve üretim standartlarına uygun, normal tuz ve yağ oranı ile üretilen Ekici Peynir, diyet yapan ve sağlıklı ve dengeli beslenerek yaza hazırlananlara peynir ürünlerinden vaz geçmeden forma girmek için alternatif oluyor.


Yarım asrı aşkın süredir sadece peynir üreten Ekici Peynir piyasada bulunan muadillerinden farklı olarak tüm ürün çeşitlerindeki normal tuz oranı ile özellikle formda kalmak isteyenler için vazgeçilmez olmaya hazırlanıyor. Damaklarda iz bırakan lezzeti, kalite ve hijyen standartlarına uygun üretimi ile sektörde fark yaratan Ekici Peynir’in Pazarlama Müdürü Elçin Ekici Öztürk, “Peynir ürünleri, içerdiği tuz oranı ile diyet yapmak isteyenler tarafından beslenme listelerinden çıkartılıyor.


 Bütün peynir çeşitlerinde tuz vardır ve aslında oranları çok benzerdir. Ancak biz algımızdan dolayı tuzlu ya da tuzsuz diye ayrım yapıyoruz. Piyasada bulunan peynirlerin birçoğunun fazla tuz oranı içermesi de elbette bu algıyı güçlendiriyor. Diğer yandan Ekici Peynir çeşitleri Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın yakın zamanda önerdiği oranlarda tuz içeriyor. Bu sebeple tuz oranı nedeniyle özellikle yaza formda girmek isterken menülerinde peynirli lezzetleri eksiltmek zorunda kalanlara Ekici Peynir çeşitlerini gönül rahatlığı ile tüketebileceklerini hatırlatmak istiyoruz” İfadelerini kullandı.
Elçin Ekici Öztürk, fazla alınması vücutta su tutulmasına ve şişkinlik hissine yol açan bu nedenle diyet listelerinden çıkarılan tuz ve tuzlu gıdaların arasında peynirin de yer aldığını, oysa uzmanların temel besin maddelerinden peynirin vücudun ihtiyaç duyduğu vitamin ve mineralleri tek başına karşılayabildiğinden özellikle diyet yaparken tüketilmesini önerdiklerini hatırlattı. Öztürk “Kadınların günde 800-1000 mg kalsiyuma ihtiyaçları vardır ve bir dilim peynirde çeşidine göre yaklaşık 39 - 240 mg kalsiyum bulunur. Bunula birlikte tüm Ekici Peynir ambalajlarında 1 porsiyon ürünün günlük enerji, yağ, tuz ve şeker ihtiyacınızın ne kadarını karşıladığı açıkça belirtilmiştir. Yani kalori cetveline sadık kalmak isteyenler Ekici Peynirlerini gönül rahatlığı ile tüketebilirler. Yaz aylarının yaklaştığı günlerde kalori hesabını şaşırtmadan sağlıklı kilo vermek isterken tuz oranı nedeniyle peynirden uzaklaşanlara besleyici özellikleri ve dengeli tuz oranı ile Ekici Peynir lezzetli bir alternatif olacaktır” dedi. 


****** BASIN BÜLTENİDİR.******


"EKİCİ PEYNİR Yaza Formda Girmek İsteyenlerin Vazgeçilmez Alternatifi Oluyor !" için 2 yorum:

  1. ekici peynirin lezzetine doyum olmuyor bence:) peynir zaten cok faydalı surekli tüketmek lazım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım zaten kemikler için çokta faydalı ,hem tadıda çok güzel ,ben peynire bayılırm ...

      Sil