3 Nisan 2024

Cüzdan Duası Bereket Duası

3 Nisan 2024

 İnananlar için ramazan ayının son cuma günü yazılıp cüzdana konan cüzdan duası hakkında yazmak istiyorum sizlere !


Cüzdan Duası
Yıllardır uyguladığım, bolluk ve bereketine çok inandığım cüzdan duası her yıl ramazan ayının son cuma günü sela ile ezan saati arasında yazılıp cüzdana, paralara değecek şekilde konulan bir duadır. Yüce rabbimiz biz inananlar için ramazan ayını çok özel kılmış.
 Bu ayın içerisine bir çok mucizesini saklamıştır.

 Öncelikle en önemlisi yüce kitabımız kuran-ı kerimi bu ayda inmeye başlamıştır. 
Bu kadar değerli bir kitabın içine insanlık için şifa olacak bir çok ayet gizlemiş. Bu ayetlerden biri olan araf süresi 10.ayet ve sad süresi 54. ayet  bolluk ve bereket konusunda şifa olarak görülüyor.


Siz de bu sene mutlaka deneyin ve bereketi gözlemleyin. Cüzdanınız asla parasız kalmayacak görürsünüz.Ben bunu yıllardır uygularım ve bir çok arkadaşıma tavsiye ederim. Ben bu duayla çok zorlu bir dönemimde karşılaşmıştım. Hayatımdaki gelişmeleri gözlemledikçe bir daha asla bırakmadım.Uygulayan arkadaşlarım da çok faydasını gördü.


Kimi yorumlarda dua okumakla gökten paramı yağarmış gibi seviyesiz yorumlara denk geliyorum. Arkadaşlar zaten aklı başında hiç kimse dua okumakla gökten para yağmayacağını bilir. Yüce rabbimde isra süresi 13. ayetinde ( biz her insanın kaderini kendi çabasına bağlı kıldık) diyor. 

Yani bu demek oluyor ki elbette çalışacağız ve çaba göstereceğiz. 

Yalnız dua okumakla şöyle güzellikler olabiliyor. Ummadığınız iş fırsatları geliyor. Daha yüksek maaaşlı iş kapıları açılıyor veya ticaret yapıyorsanız daha fazla satış yapabiliyosunuz. Zaten günden güne hayatınızdaki olumlu yöndeki değişiklikleri kendinizde gözlemliyorsunuz. O yüzden diyorum ya sadece inananlar uygulasın. Gönülden inanarak uygulamak fayda görmenizi sağlayacaktır.


Şimdi gelelim uygulamayı nasıl yapacağız. 

Ramazan ayının son cuma günü sela ile öğlen ezanı saati arasında ayeti ister türkçe,ister arapça yazarak cüzdanımıza kağıt paralarımıza değecek şekilde koyuyoruz. 1 yıl cüzdanımızda kalıyor. Bir sonraki yıl yenisini yazıp, eski duayı çıkarıp akan suya ( deniz,nehir,ırmak vb.) atıyoruz.

 Hepinize bol bereketli günler diliyorum. 

Yılda bir kez gelen bu fırsatı kaçırmayalım ! 

araf suresi 10. ayet

A’RÂF Suresi 10.ayet

بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم

وَلَقَدْ مَكَّنَّاكُمْ فِي الأَرْضِ وَجَعَلْنَا لَكُمْ فِيهَا مَعَايِشَ قَلِيلاً مَّا تَشْكُرُون“ 

Ve lekad mekkennâkum fîl ardı ve cealnâ lekum fîhâ maâyiş (maâyişe), kalîlen mâ teşkurûn(teşkurûne)

Anlamı: Andolsun, size yeryüzünde imkan ve iktidar verdik. Sizin için orada birçok geçim imkanları yarattık. Ama siz ne kadar az şükrediyorsunuz !


☝ Uygulamanın aslı Araf suresinin 10.ayetidir ancak bazı rivayetlerde Sâd suresinin 54.ayetinin de eklenmesinin faydalı olduğu söylenmiştir.


sad suresi 54.ayet

 SÂD Suresi 54.ayet

بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم

إِنَّ هَذَا لَرِزْقُنَا مَا لَهُ مِن نَّفَادٍ 

İnne hâzâ le rızkunâ mâ lehu min nefâd(nefâdin)

ANLAMI: Kuşkusuz bu, bitmek tükenmek bilmeyen nimetimizdir.


Not: Evinizdeki hane halkına siz yazabilrisiniz. İçine bir miktar para koyarak onların cüzdanlarına yerleştirin.


0Yorum